среда, 8. фебруар 2012.

SITNA MODNA RAZMIŠLJANJA DOK PADA KIŠA ILI VEJE SNEG…


Sve one koji vole da pada kiša ili sneg možemo nabrojati na prste, ali to nije razlog da vas ovakvo vreme oneraspoloži, zar ne? Ako vam ništa pametnije ne pada na pamet, setite se istoimenog filma iz 1952. godine sa briljantnim plesačem Džin Kelijem kako izvodi svoj čuveni ples na kiši…Svakome ko je gledao taj film sećanje na ovu scenu izmami osmeh, a zašto ne bi i vama ona poslužila da tmuran i hladan dan učinite lepšim? Možda imate i sami neki sličan događaj u sećanju, pa ga iskoristite da sve gledate drugačijim očima.

Naravno, najosnovniji (uglavnom)ženski ‘rekvizit’ po ovakvom vremenu (kada pada kiša ili snažno veje sneg, kao ovih dana)je – kišobran! Ima ih raznih boja, veličina, maštovitih dezena, sklopivih (idealni su za tašnu svake dame!), jeftinih i skupih…Kada već spominjemo skupe, jedna interesantna priča: pre nekoliko godina je otkriven najskuplji kišobran na svetu! Naime, u Dorčesteru (Engleska) su vlasnici, potpuno nesvesni vrednosti predmeta koji drže u hodniku sa ostalim kišobranima, kao gosta primili gospodina koji je odmah prepoznao vrednost ovog kišobrana i postarao se da se uskoro nađe na aukciji poznate akcionarske kuće “Djuk” iz Dorčestera. Analizom je ustanovljeno da se radi o pravom remek-delu Rusa Mihaila Perčina, koji je spomenuti kišobran uradio po porudžbini slavnog gospodina Faberžea pre nešto više od stotinak godina. Ručka je napravljena od kamena nefrita, sličnog žadu, sa pozlaćenom trakom slikanom na emajlu. Drvena baza je od prvoklasno obrađenog dudovog drveta, metalne šipke su lakirane i dekorisane, a platnena senka je od svetloplave, potpuno neoštećene svile! Naravno, ineresovanje na aukciji je bilo veliko, a kišobran je konačno prodat anonimnom kupcu za neverovatnu cenu od 7360 funti.
U današnje vreme, ipak, ne morate imati toliko novca da biste mogli kupiti dobar kišobran. Pored toga, ponuda dezena je neverovatno maštovita i nećete imati problem da ga prilagodite vašoj garderobi. Ukoliko se ne možete odlučiti kakav kišobran da kupite (ovo je obično samo ženski problem), jednostavno kupite crni...

 Što se tiče obuće i tašni, najvažnije je da su od materijala koji ne propušta vodu jer će vam, u protivnom, mokrima i promrzlima teško padati na pamet bilo kakvo pevanje, a ponajmanje ono na kiši. Mada valja primetiti da je i Džin Keli u gore pomenutom filmu pokisao, ali mu to nije smetalo jer je bio zaljubljen…pa razmišljajte pomalo i na tu temu. ;)

Voli vas NatashaJ

Нема коментара:

Постави коментар