уторак, 14. фебруар 2012.

DAN ZA LJUBAV I VINO


Pravoslavni vernici znaju da je danas Sveti Trifun,zaštitnik vinogradara, ali kako se (na žalost) ceo svet sve više globalizuje, preciznije rečeno – amerikanizuje, tako se i kod nas polako usvaja običaj da se ovaj dan slavi i kao Dan zaljubljenih. Možda se to ne bi tako lako desilo da su naši vrli Balkanci naviknuti da nas češće obasipaju pažnjom pa se, valjda podsvesno, “hvatamo” za raznorazne praznike da ih na to nateramo…Tako se u februaru veselimo Danu zaljubljenih, a u martu Danu žena, mada je ovaj potonji praznik – sudeći po broju “veselih” muškaraca koji toga dana slave po kafanama (oni su naklonjeniji Svetom Trifunu cele godine,čini se : D) – dan kada se žene odmaraju od muškaraca... Šalu na stranu – dragi muškarci, ipak razmislite - kada ste poslednji put svoju lepšu polovinu obradovali nekim poklonom ili sličnim znakom pažnje? Ukoliko mislite da se pravdate nedostatkom novca, kod “prave” vam to sigurno neće proći kao izgovor. Svaka pripadnica lepšeg pola ceni i sitnicu - ako je odabrana od srca, a s namerom da joj pokažete da vam je do nje stalo. To može biti njena omiljena čokolada, ruža ili lepa čestitka…Vaš gest je, sam po sebi, nešto što za nju predstavlja vrednost.

Vama, drage moje, evo nekoliko saveta kako da se danas lepo provedete (mada naslućujem da bi se snašle i bez mene), a ako još uvek niste zaljubljene – imajte vere, ljubav se obično desi kada to najmanje očekujete! Naša draga pesnikinja Desanka Maksimović je lepo rekla da je „sreća lepa samo dok se čeka“, ali da li je manje lepa kada nam se zaista desi? Naravno da ne, jer ju je sve teže doživeti....

Ako se spremate za romantično veče u dvoje, bili udati ili ne, obradujte ga nekim komadom donjeg rublja kojeg ćete obući (i svući) specijalno za ovu priliku. Kao ni za njega, ni za vas nema opravdanja tipa “nemam para” (na kraju krajeva,ko ih danas ima dovoljno?) jer, uz malo truda,čak i ako nemate veću količinu novca na raspolaganju, možete pronaći sasvim dobre modele u kineskim radnjama,kod prodavaca na tezgama, na prazničnim sniženjima ili kod prijateljice koja radi u butiku, a koja uvek ima neke tajne resurse “ispod žita”. Nije baš neko iznenađenje ako vas ugleda u donjem rublju koje je video već mnoogo puta, a već se malo i …pa znate već….
Parfem sigurno nije nešto što će vam praviti problem pri odabiru – svaki koji On voli da nosite (dok proverava kako miriše na vašem vratu) i za koji mislite da odgovara vašoj ličnosti, pravi je izbor.

Ovo je dan kada sebi možete dopustiti da budete i pomalo “sladunjavo” raspoloženi – neki detalj sa aluzijama na zaljubljenost kao što su srculenca, cvetići ili čipka svakako je dozvoljen, a na neki način i – obavezan. Ah, da…umalo da zaboravimo na još jedan obavezni i daleko najvažniji detalj, a to je – osmeh! Ako ste zaljubljeni, on će mu to potvrditi, a ako niste, privući ćete nekoga sebi sličnog…možda ne baš danas, ali jednog dana – sigurno!

Voli vas vaša
NatashaJ

Нема коментара:

Постави коментар